ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΜΕΙΩΝΩ – ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ

Όταν οι καλλιτεχνικές ικανότητες των μαθητών μας συναντήθηκαν με την τεχνολογία το αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας!

Στο πλαίσιο των δράσεων του άξονα “Σχολείο και κοινότητα” ασχοληθήκαμε με την προώθηση της σωστής ανακύκλωσης με σκοπό την οικολογική αφύπνιση των κοινοτήτων της περιοχής.

Ξεκινήσαμε με το φυλλάδιο για την ορθή ανακύκλωση που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β’ Λυκείου, μετά από ενδελεχή έρευνα πάνω στο θέμα, με τη χρήση του online σχεδιαστικού προγράμματος canva. Το φυλλάδιο μοιράστηκε από τους μαθητές μας σε επιχειρήσεις, κοινοτικά καταστήματα, στην εκκλησία, στο γηροκομείο καθώς και σε πολλές οικογένειες.

Κατόπιν, με βάση το υπέροχο σχέδιο της μαθήτριας της Β’ Λυκείου Ντέσι Τσούνι δημιουργήσαμε την αφίσα μας την οποία ανάρτησαν οι μαθητές της Α΄ και της Β’ Λυκείου σε επιχειρήσεις και καταστήματα των κοινοτήτων των Καναλίων, του Κεραμιδίου και της Κερασιάς, από τα οποίες προέρχονται οι μαθητές μας.

Η δράση είχε μεγάλη απήχηση και κινητοποίησε τους μαθητές και την κοινότητα με αποτέλεσμα οι κάδοι να γεμίζουν πολύ γρήγορα και η ποσότητα που συλλέχθηκε ειδικά από καπάκια και μπαταρίες να είναι σημαντική! Η δράση και η προσπάθεια θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά!