«Γνωριμία με το ηλιακό μας σύστημα»

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Καναλίων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσε το Γενικό Λύκειο Καναλίων σε συνεργασία με την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος με έδρα το Βόλο με θέμα: “Γνωριμία με το ηλιακό μας σύστημα”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Καναλίων, οι εκπαιδευτικοί, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση από την καθηγήτρια της σχολής Αστρονομίας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου κυρία Αποστολία Γιαννοπούλου με θέμα “Το ηλιακό μας σύστημα”. Κατόπιν ο ερασιτέχνης αστρονόμος κύριος Γιώργος Ζαγάκος μίλησε στα παιδιά για τα διαστημικά προγράμματα της NASA και την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της.

Ακολούθησε συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών που κατέκλυσαν τους ομιλητές με ερωτήσεις. Τέλος, στον προαύλιο χώρο του σχολείου στήθηκε ηλιακό τηλεσκόπιο που διαθέτει ειδικά φίλτρα για την παρατήρηση του ήλιου. Παρά την παροδική συννεφιά μπορέσαμε και εντοπίσαμε αρκετές κηλίδες στην επιφάνεια του. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την πρωτόγνωρη εμπειρία και ζήτησαν να επαναληφθεί η εκδήλωση νυχτερινές ώρες για την παρατήρηση αστερισμών και πλανητών.

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και ειδικά την κα Γιαννοπούλου και τον κο Ζαγάκο που με την γλαφυρή τους παρουσίαση και την μεταδοτικότητα των γνώσεών τους κινητοποίησαν το ενδιαφέρον των μαθητών.