«Τα φύλα στη Λογοτεχνία» στα FM

Το σχολικό έτος 2017-18 το Λύκειο Καναλίων συμμετείχε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΡΤ για τον επετειακό εορτασμό των 80 χρόνων λειτουργίας της ΕΡΤ Βόλου (1948-2018), ο οποίος εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η μαθητική ομάδα της Α Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2017-18, στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφόρμηση τη διδακτική  ενότητα «Τα Φύλα στη Λογοτεχνία», υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, Μαθινού Μαρίας ΠΕ02, παρήγαγε ημίωρη ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο: «Τα φύλα στη Λογοτεχνία».

Η εκπομπή μέσα από συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες με ηλικιωμένους κατοίκους από την περιοχή της Κερασιάς και των Καναλιών, διερευνά το ρόλο της γυναίκας και του άνδρα, καθώς και τις αντιλήψεις που ίσχυαν και ισχύουν ίσως και σήμερα, ως γνώρισμα και ως χαρακτηριστικό της ελληνικής πολιτισμικής κουλτούρας. Η μαθητική ραδιοφωνική εκπομπή μεταδόθηκε από την ΕΡΤ Βόλου την 8η Μαρτίου 2018 σε αφιέρωμα για την Ημέρα της Γυναίκας. Τέλος, σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κινηματογράφο Αχίλλειο στις 16 Μαΐου 2018 και σε σύνολο 22 συμμετεχόντων, κατέλαβε την τέταρτη θέση και απέσπασε ‘’εύφημο μνεία’’.

Απολαύστε μας να εκπέμπουμε στα FM!

Oι μαθητές της Α Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2017-2018: Βαβάλιου Αγγελική, Βασιλείου Αντωνία, Βοβότη Δήμητρα, Κατούνης Αλέξανδρος, Λιόλιου Δέσποινα, Ντόντου Κωνσταντίνα, Ντράγκα Αλέξανδρος, Παπανικολάου Γεωργία, Πολυχρόνη Δήμητρα, Φλυτζιάνη Όλγα