Δράση για την Οδική Ασφάλεια

Στα πλαίσια της δράσης « Ο Δρόμος για την Οδική Ασφάλεια» που οργάνωσε η κοινωνική προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με την υποστήριξη του Α.Τ. Βελεστίνου και του Πυροσβεστικού Σώματος ΒΙ.ΠΕ.  πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Καναλίων την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 βιωματικό σεμινάριο, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι εκπαιδευτές της σχολής οδηγών “REDI” κ. Μπίκος Απόστολος, Κουντούρης Γεώργιος και Παπαδήμας Ιωάννης ανέπτυξαν με τρόπο κατανοητό και εύληπτο για τους μαθητές τα θέματα «αλκοόλ και οδήγηση», «ζώνες ασφαλείας» και «νεκρές γωνίες οχήματος» και παράλληλα με βιωματικές – εκπαιδευτικές  μεθόδους (γυαλιά προσομοίωσης μέθης, απότομη πέδηση και εντοπισμός νεκρών γωνιών σε βαρύ ή ελαφρύ όχημα) οι μαθητές είδαν στην πράξη τα αποτελέσματα της μη συνετής οδικής συμπεριφοράς, τόσο ως οδηγοί και εποχούμενοι, όσο και ως πεζοί.

Στην ίδια άσκηση συμμετείχε και ένα υδροφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το πλήρωμά του, το οποίο μίλησε στους μαθητές για τρόπους απεγκλωβισμού, διαχείρισης φωτιάς και διάσωσης έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Παράλληλα έγινε επίδειξη κάποιων εργαλείων που χρησιμοποιούν, όπως και επίδειξη της λειτουργίας της αντλίας πυρόσβεσης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από τη δράση μπορείτε να δείτε παρακάτω.