Εκδρομή Α’ και Β’ Λυκείου στην Κέρκυρα

Με ωραίο καιρό, καλή διάθεση και άφθονο κέφι πραγματοποιήθηκε η 4ημερη εκδρομή της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας στην Κέρκυρα, στις 7 με 10 Απρίλη 2022! 

Με σημείο αναφοράς το Λιστόν, εκεί που το Πάσχα αναβιώνει το έθιμο της στάμνας, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού, τον Άγιο Σπυρίδωνα και το μουσείο Ασιατικής τέχνης στο κέντρο της πόλης.

Περπατήσαμε στα κερκυραϊκά καντούνια και θαυμάσαμε τα περίτεχνα κτίρια των Κερκυραίων. Επισκεφτήκαμε επίσης το ανάκτορο Μον Ρεπό, την ιερά μονή Πλατυτέρας, το μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτισσας και το ενυδρείο Παλαιοκαστρίτσας.

Γνωρίσαμε την “Γυναίκα της Ζάκυθος” μέσα από τα έργα χαρακτικής της Άριας Κομιανού και “περπατήσαμε” με τα ακροδάχτυλά μας το ξύλινο γραφείο του Σολωμού απ’ άκρη σε άκρη.

Ταξιδέψαμε στη χώρα του βουδισμού, στους δρόμους του τσαγιού και στη ζωή των Σαμουράι στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Ξαποστάσαμε στο καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, απολαμβάνοντας τη δροσιά του και τον πολύχρωμο κήπο, και αφήσαμε την ματιά μας να πλανηθεί στο πράσινο δωμάτιο του Κήπου και στο γαλάζιο της Θάλασσας του ανακτόρου του βασιλιά Γεωργίου.

Επισκεφτήκαμε τον τάφο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Αγναντέψαμε το απέραντο γαλάζιο προς τη Σικελία από τον βράχο της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, γεμίσαμε χρώματα και αρώματα από τη λουλουδιασμένη αυλή του μοναστηριού και θαυμάσαμε τα γαλαζοπράσινα νερά των κολπίσκων τριγύρω.

Γνωρίσαμε από κοντά τον Γιώργο, το φιλικό ιγκουάνα του Ενυδρείου της Παλιοκαστρίτσας που αγαπά τα χάδια και οι πιο γενναίοι των μαθητών μας χάιδεψαν μέχρι και φίδι.