“Κλεμμένη ευτυχία!”

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας της Α Λυκείου, και ιδιαίτερα της θεματικής ενότητας: «Τα φύλα στη Λογοτεχνία», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο Μαθινού Μαρία, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ταινία με τίτλο: «Κλεμμένη ευτυχία». Οι μαθητές/τριες εμπνευσμένοι από το γνωστικό υλικό της ενότητας, που ασχολείται με τη μελέτη της συμπεριφοράς και δράσης των δύο φύλων μέσα από τη διδασκαλία σχετικών λογοτεχνικών κειμένων, υλοποίησαν την ταινία με βάση δικό τους σενάριο, σχετικό με το θέμα της ενότητας και με τις σκηνοθετική επίβλεψη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους είχαν τα ίδια τα παιδιά.

Το θέμα της ταινίας αφορούσε την καταπίεση που βίωνε μία νέα, κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα σε ένα αγροτικό περιβάλλον κάτω από το βάρος μιας ανδροκρατούμενης, πατριαρχικής κοινωνίας. Οι μαθητές/τριες αναλαμβάνοντας το ρόλο του ηθοποιού, του σεναριογράφου, του ηχολήπτη, του μουσικού, του υπεύθυνου φωτογραφίας, παρήγαγαν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενδυναμώνοντας την έννοια της συμμετοχής και της ομαδικής προσπάθειας.

Στην ταινία συμμετείχαν οι μαθητές της Α τάξης του Λυκείου Καναλίων – Ευαγγελία Χασάπη, Μαρία Μπακόλα, Μαρία Τσιάντου, Κωνσταντίνος Ντόντης, Ντανιέλα Μπακού, Χριστίνα Καπατσέλου – καθώς και τρείς μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Καναλίων – Δημήτρης Πανανικολάου, Μαρία Πολυχρόνη και Παναγιώτης Μιμίνης.

Στιγμιότυπα από τα παρασκήνια